De Vlaamse Bij – Imkersbond voor Gent en omstreken

Actief sinds: 1983

Aantal leden: 50

Locatie:

De Vlaamse Bij centraliseert zich vanuit Melle en heeft leden vooral vanuit Melle, Merelbeke, Gent en Wetteren.
Iedereen, waar die ook woont is echter meer dan welkom bij De Vlaamse Bij.

Doel:

De bevordering van de imkerij in al haar aspecten, ondersteuning van de imker door middel van lessen zowel theorie als praktijk, voordrachten, gemeenschappelijke aankopen van producten voor de bij en imker, alsmede rasverbetering, bevordering inzake aanplanten van bomen, struiken, gewassen allerhande die nuttig en noodzakelijk zijn zowel voor de bijen als voor de mens. Dit is een niet limitatieve opsomming.

Daarnaast wil het imkers met elkaar in contact brengen zodat er een kruisbestuiving is van kennis onder de leden en de leden elkaar helpen indien dit kan.

Wanneer:

Zo’n 6 keer per jaar organiseren we een voordracht over actuele onderwerpen in de imkerwereld. De onderwerpen, data en locaties worden aan de leden kenbaar gemaakt. Open activiteiten zijn te vinden op de kalender van AVI.

Beginnerscursus imkeren:

Ongeveer elke 4 jaar organiseert De Vlaamse Bij een Beginnerscursus Imkeren. De beginnerscursus zorgt voor een degelijke basisopleiding voor iedereen die met imkeren wil starten. Het aankondigen van een cursus zal ook via de cursuspagina van AVI bekend gemaakt worden. Er start er misschien één binnenkort!

Contactpersonen

Danny Minnaert

Danny Minnaert
Voorzitter

Jezuitenwegel 4, 9090 Melle
tel 0495/86.73.20 (na kantooruren)

Annelies Coenraets

Annelies Coenraets
Bestuurder

Deinzestraat 47, 9800 Deinze
tel. 0499/40.74.40