Landwijzer vzw zoekt natuurlijke imkers die Peter willen zijn

Beste imker,

Sinds 2011 organiseert Landwijzer jaarlijks een cursus Natuurlijk Imkeren met theorie én praktijk op dezelfde leslocatie.
We bezorgden onze deelnemers daarbij steeds een eigen startvolk en organiseerden een groepsaankoop voor kasten en imkerbenodigdheden.
Doorheen de jaren hebben we onze inzichten rond natuurlijk imkeren telkens verder verruimd en zo ook deze cursus verder ontwikkeld.
In 2017 organiseerden we deze cursus op 2 locaties (regio Deinze en regio Gooik), maar zoals steeds voor kleine groepen (max 10 deelnemers per groep).
Daardoor bleef onze capaciteit zeer beperkt (20 deelnemers) in verhouding tot de vraag.

Dit jaar hebben we besloten deze cursus anders vorm te geven en modulair aan te bieden in 2 grotere groepen (2 x 18 à 20 cursisten) met:
– een 5-daagse theoriemodule in het 1e jaar (met Geert Groessens en Erik Goris als lesgevers)
– een parallelle praktijkmodule (*) met 4 uitwisselingsbijeenkomsten
– vervolgdagen in het 2e jaar.
De cursisten zijn afkomstig uit het hele Vlaamse land.
We raden onze cursisten voortaan ook aan om niet meteen vanaf het 1e jaar zelf te starten met imkeren, maar eerst een seizoen ‘stage’ te lopen bij een meer ervaren imker.

(*) Wij schrijven je aan i.v.m die praktijkmodule:
We zijn op zoek naar imkers met ervaring met aspecten van natuurlijker imkeren die bereid zijn om één (of twee) van onze cursisten doorheen het komende bijenseizoen mee te nemen op hun stand(en).
We hebben daartoe een praktijkopdracht uitgewerkt die uitgaat van 6 belangrijke momenten doorheen het bijenseizoen waarop we onze cursisten uitnodigen om waarnemingen te doen.
Die waarnemingen worden vervolgens uitgewisseld op 4 bijeenkomsten.

Onze vraag aan jou is dus of je bereid bent om 1 (of 2) cursisten op die 6 momenten op je stand(en) mee de ontwikkeling van je volken te laten opvolgen in ruil voor eventuele andere hulp.
Mogen wij in functie daarvan je e-mailadres aan hen doorgeven zodat zij jou rechtstreeks kunnen contacteren?

Wie hieraan bereid is mee te werken kan de volgende persoon contacteren per email :

geert.iserbyt@landwijzer.be
gsm 0495 45 93 07
www.landwijzer.be 

Pieter Wuyts

Leave Comment