De Vlaamse Imker: Tijdschrift voor Imkers

De Vlaamse Imker is het toonaangevend imkertijdschrift van Nederlandstalig België voor elke imker die bij wil blijven bij de actualiteit. Het is een uitgave van de Algemene Vlaamse Imkervereniging- AVI vzw en van de Vlaams-Nederlandse Imkerfederatie-VNIF vzw.

In elk nummer wordt een specifiek bijenthema behandeld, waarin we met een team van experten zeer diep ingaan op de materie in kwestie. De typische onderwerpen zijn de verschillende bedrijfsmethodes, theoretische en praktische kennis en vaardigheden voor het houden van bijen, koninginnenteelt, het voorkomen en behandelen van bijenziekten en plagen met natuurlijk de bestrijdingsmethoden tegen varroa, recente wetenschappelijke inzichten, enz.

Er is telkens ook een artikel in de rubriek ‘Gezondheidsdienst’ en natuurlijk een update van het verenigingsleven met een overzicht van activiteiten en sprekers in de verschillende verenigingen.

De Vlaamse Imker verschijnt maandelijks, behalve in februari en juli.

De verantwoordelijke uitgever is Paul Beullens – Molenstraat 46, 2970 Schilde – tel. 03/383.57.67 email paulbeullens@skynet.be.

Abonneren?

Je kan je abonneren op het tijdschrift  de Vlaamse Imker:

Abonnementsprijzen zie deze pagina :Lid worden

Gelieve het overeenkomstig bedrag- voor 31 december – te storten met vermelding ‘hernieuwing abonnement jaar XXX. Nieuwe abonnees worden gevraagd om hun adres te vermelden of door te geven.

De leden van VNIF vzw en AVI vzw hernieuwen het abonnement automatisch via hun eigen lokale imkervereniging waarbij ze aangesloten zijn. Zij hoeven geen storting te doen op het bovenstaande rekeningnummer.

 

Proefnummer

Wil je een proefnummer lezen?  Je kan het tijdschrift De Vlaamse Imker van april 2017, met Dossier ‘moerteelt en selectie voor iedereen’ hier downloaden.

Vind een vereniging in je buurt

Bijenhouden doe je niet alleen! Zoek even naar de dichtstbijzijnde club…

Aangesloten verenigingen

etiket honing
Imker worden? Cursus volgen!

Is het proeven van honing uit eigen tuin je ultieme doel, dan volg je best een imkercursus.

Overzicht cursussen

Lid worden

Hoe word je lid van onze vereniging? Klik hier voor meer info.

Lid worden

Agenda

Klik hier voor het overzicht van onze toekomstige activiteiten

Kalender