Imkersbond Sint-Ambrosius Herselt

Actief sinds: 1945

Aantal leden: 44

Locatie:

Herselt en omstreken

Wat:

Wij zijn een actieve imkersvereniging in Herselt,  gesubsidieerd door AVI, de Vlaamse Gemeenschap, de EU en de gemeente Herselt.

Wij geven gratis cursus aan beginnende imkers, en begeleiden die verder, wij werken nauw samen met de dienst Cultuur van Herselt, Natuur en Bos Provincie Antwerpen en hebben nauwe banden met de vereniging Velt alsook Natuurpunt.

Wanneer:

Wij hebben iedere maand een voordracht op de 2de vrijdag van de maand van 20 uur tot 22 uur.

We organiseren ook een praatcafé op zondag voormiddag van 9u30 tot 11u30, toegankelijk voor iedereen, van welke vereniging je ook lid bent. Lidmaatschap bij ons is niet vereist!  Ook nemen wij deel aan allerlei activiteiten met onze educatieve bijenstand, wij geven ook workshops aan volwassen en kinderen.

We organiseren op 1 mei 2018 een internationale bijenboerenbeurs in de deelgemeente Bergom ( Herselt ). We staan  in mei op de Week van de Bij, met een educatieve bijenstand  in de plantentuin van Meise. Op de tweede zondag van juli hebben we ons slingerfeest ook in Bergom. En in december volgend jaar organiseren we een gratis cursus Imkeren voor beginners (bijna volzet!!).

Waar:

Ons praatcafe gaat door in ons verenigingslokaal bij Taverne Mie Maan  Diestsebaan 28, 2230 Herselt. Neem even contact op om de juiste data te bekomen.

Volg regelmatig onze updates op onze facebook pagina.

Contactpersoon

Baudouin Maricou

Baudouin Maricou
Voorzitter

Witte Bergenstraat 7, 3200 Aarschot
tel. 016 56 77 17

Andere Bestuursleden:

 

Ondervoorzitter
Frank Van Den Bossche

Secretaris
Johan Vermeulen

Penningmeester
Francine Vallons

Materiaalmeester
Luc Paul Michiels